Per Nørgårds 7. Symfoni

Per Nørgårds 7. Symfoni
© Helle Rahbæk
Når dørene åbner for den første torsdagskoncert i DR’s nye Koncertsal, uropføres Per Nørgårds Symfoni nr. 7.
Vi venter spændt til åbningen af den nye koncertsal og på Nørgårds musik, der løber først af stablen torsdag d. 29. januar 2009 kl. 20.

Samtidig satser vi stærkt på, at komponisten ikke kommer så galt af sted, som da han under prøverne til Symfoni nr. 3 brækkede begge arme…

Per Nørgårds 7. symfoni er i al hemmelighed blevet indspillet og vil blive udgivet sammen med hans 3. Symfoni af pladeselskabet Dacapo. Uafsløret for alle nysgerrige ører forbliver værket indtil den 29. januar 2009, hvor både cd’en releases og og opførelsen finder sted.

Susanne Brøgger, Kenneth Plummer og Søren H. Schauser giver på Dacapos hjemmeside et bud på, hvad de kunne forestille sig Nørgårds 7. Symfoni vil byde på. Susanne Brøgger skriver:

”Nørgård kunne med god grund skrive et apokalyptisk værk. Men det tror jeg ikke, han gør. Mærkeligt nok forestiller jeg mig, at han her, ovenpå de mere dystre tusindeskifteværker, kommer med "et let og lyst, legende" værk - en ny begyndelse? - med det truende mørke, et Nørgård-værk nødvendigvis vil rumme samtidig. Men på den forsonende måde. Bliver den 7. symfoni en hilsen til Sibelius´ syvende? Livsværket genoplevet i en ny afklaret helhed?”… Vi venter spændt på afsløringen!

Hele artiklen fra Dacapos hjemmeside

Læs mere:
Link til Per Nørgårds hjemmeside
Link til DR's Koncerthus

Related News