• 1.0.1.0/0.0.0.0/perc/pf(hpd)/egtr/str(1.0.0.1.0)
  • 19 min

Programme Note

A Ballad of Game and Dream er komponeret til en ganske særlig lejlighed: i 1975 dannede jeg ensemblet The Elsinore Players, og den 6. maj 1975 på Aveny-scenen i København optrådte jeg for første gang offentligt med bl.a. dette værk på programmet. Senere skulle ensemblet ( - opkaldt efter sit første "hjemsted", Helsingør Teater i Den Gamle By i Århus) bliver ét af de allerførste af de i dag talrige danske ensembler med særlig interesse for den nye musik. Det holdt i ti år, og mindst 25 andre værker blev i denne periode komponeret til det.

Én af tankerne bag The Elsinore Players var at undersøge grænselandet mellem musik og teater, og det smittede af på stykket. Det udnytter ikke blot syv instrumentalister, men syv musikere, som foruden at spille på flere forskellige instrumenter også synger, fløjter, tramper o.s.v.

Som titlen antyder, er atmosfæren drømmende og ganske "ulogisk", - en stor vævning af genklange fra mere eller mindre velkendt musik, fra den allermest banale og næsten vulgære, til slutningens Mahler-udklang. Det hele gennemstrømmes af flygtige musikalske barndomserindringer, melodistumper, børnerim, vrøvlevers og sanglege.

- Karl Aage Rasmusen


Scores

Discography