• Svend Hvidtfelt Nielsen
  • Quatro! (2005)

  • Edition Wilhelm Hansen Copenhagen (World)
  • sx, trp, bgtr, acn
  • 14 min

Programme Note

"Quatro!" er skrevet på opfordring af 4 Elements, et ensemble jeg længe gerne har villet skrive til, da jeg ser deres concept som en velkommen fornyelse af vores trængte område. De fire satser, der udgør værket, kan alle spilles isoleret eller i en kombination af to ellertre satser alt efter musikernes ønske. Titlerne til de enkelte satser afspejler musikken som jeg hører den:
"Gronk" er en slags klassisk freejazz, altså en musik, der kunne lede tankerne hen på avantgarde jazz. Og i jazz synes det som om titlerne ikke kan blive tåbelige eller meningsløse nok. Derfor "Gronk", der egentlig samtidigt udtrykker musikken ganske godt.
Under arbejdet med "Zagrab" associerede jeg uvilkårligt til et gammelt David Bowie-nummer kaldet "Warzava" (fra albummet "Low"). Da jeg om få uger skal til "Zagreb" faldt dette bynavn mig ind som et naturligt alternativ, der tilmed rummer de associationer til sorg, som musikken emmer af. "Catch" refererer mest af alt til musikkens puls og hektiske forløb. For musikerne er det måske en jagt på et fælles fodslag.
"Medley" er en musik jeg tidligt planlagde for 4 Elements, og som fik nyt liv da jeg hørte Thomas Adés' version af en gammel rockmelodi hvoraf jeg har glemt såvel titel som band. I Medley blandes "I'm coming on " (Ten Year after) med "Whole lotta love" (Led Zeppelin), "Smoke on the Water" (Deep Purple) og "Layla" (Eric Clapton).

Svend Hvidtfelt Nielsen 2005