Songs and Rhapsodies

Ved årets Athelas New Music Festival kan man 31. maj høre ”Ufortyndede apokalyptiske rapsodier af Ruders” i form af værket Songs and Rhapsodies for blæserkvintet og accordeon. Poul Ruders har skrevet værket til Frode Andersen og Athelas Blæserkvintet, der uropførte det på Kulturvæftet i Helsingør 18. maj. 
Frode Andersen beskriver værket således: ”Faktisk føler jeg at ”Songs and Rhapsodies” er et værk for 6 blæsere. For accordeonet er også et blæseinstrumentet, idet accordeonet jo, som blæserne, frembringer sin lyd gennem luft. I værkets 12 satser hører man accordeonet træde ud og ind af blæserklangen, således at man ofte ikke er bevidst om hvem der spiller hvad. Som udpræget kammermusiker har jeg længe arbejdet med netop det – at lade mit instrument, accordeonet, blande og farve andre instrumenter i samspil og modspil. Dog er der i ”Songs and Rhaposodies” også to solo satser, der giver mig lov til at udleve mine mere solistiske sider … Allerede nu tegner ”Songs and Rhapsodies” til at blive et væsentlig og fornemt bidrag til ikke bare accordeonets kammermusikrepertoire, men også blæserkvintettens.” 
Næste opførelse bliver i New York City 19. juni som del af den musikalske event Bang on a Can Marathon – 13 timers gratis musik i alle genrer, fra hele verden.  

Related News