Sangbogen 4 er på vej! – kom med dine sangønsker og deltag i konkurrencen

Sangbogen 4 er på vej! – kom med dine sangønsker og deltag i konkurrencen
© EWH
Wilhelm Hansen Musikforlag har gennem årene udgivet en lang række sangbøger. I 1988 lancerede musikforlaget Sangbogen, der siden er blevet til en serie i tre bind. Hvert bind med sine særlige kvaliteter, men med et fælles ønske om at knytte befolkningen tættere til den danske og udenlandske sangtradition.

De tre udgivelser har været toneangivende i dansk musikliv og er blevet brugt af solister, familier, foreninger, folkelige forsamlinger og i utallige undervisningssammenhænge. Med sit brede udvalg af sange har Sangbøgerne været kilden til det hjemlige og internationale repertoire.

Nu er den fjerde sangbog på vej. Konceptet er nytænkt, men tager udgangspunkt i de velkendte kategorier fra de foregående bind. En væsentlig del af Sangbogen 4 vil derfor indeholde dansk og udenlandsk populærmusik (som rock, folk, beat og pigtråd) skrevet efter 1950.

Den store nyhed er i den forbindelse, at den danske befolkning vil få direkte mulighed for at præge udvalget af sange. Det sker på www.sangbogen4.dk, hvor Wilhelm Hansen Musikforlag giver danskere med hang til sang mulighed for at indtaste fem af deres personlige favoritter til Sangbogen 4. Eneste krav er, at sangene skal være skrevet efter 1950 – ellers er der frit slag!

Sitet er åbent for forslag fra 30. marts til 15. juni 2009.

Sangbogen 4 udkommer efteråret 2010.