Eksportsucces for Andy Papes børneopera ’Sigurd Dragedræber’

Eksportsucces for Andy Papes børneopera ’Sigurd Dragedræber’
Andy Pape
© Marianne Grøndahl
I 2006 præsenterede Det Kongelige Teater for første gang en børneopera i operahuset. Det var Andy Papes mytologiske opera, ’Sigurd Dragedræber’, skrevet over Bent Nørgaards succesfulde børneforestilling af samme navn.
Inden for det næste halve år bliver Pape og Nørgaards anmelderroste operaversion sat på plakaten af to tyske operahuse. Først er det Staatsoper Stuttgart, der spiller forestillingen fra den 14. nov. og frem til den 1. feb. 2009. Og den 27. marts 2009 er turen kommet til Hannover, hvor får Papes opera i børnehøjde får premiere på Staatsoper Hannover.

Andy Pape har med operaen ’Sigurd Dragedræber’ haft til hensigt at komponere musik, der ikke taler ned til børn. Som Pape siger, er ”børn meget mere åbne end voksne overfor nye lyde. Derfor har jeg valgt at indarbejde operaens klassiske dyder med arier, duetter og terzetter for at give børnene indsigt i operaformens kendetegn. Men samtidig pirrer jeg til børnenes sanser med en orkesterklang fuld af en mængde forskelligt slagtøj som ambolt, marimba, pauke og trætrommer.”

’Sigurd Dragedræber’ handler om drengen Sigurd, der bor hos smeden Regin. De bor i en gammel bil midt inde i skoven. Regin venter på, at Sigurd vokser op og bliver stærk nok til at dræbe dragen Fafner. På den måde kan Regin nemlig få fat i den skat, som han har ventet på i mange år. Og hvis handlingen lyder bekendt, er det fordi, det er en nyskrevet miniversion for børn af den samme historie, der også inspirerede Wagner til ’Nibelungens ring’.

Link til Staatsoper Stuttgart

Link til Staatsoper Hannover

Link til Staatsoper Stuttgart

Link til Staatsoper Hannover