Edition Wilhelm Hansen signer komponisten, pianisten og produceren Niels Lan Doky

Han dukkede første gang op på jazzscenen som 15 årig i 1979, hvor de amerikanske jazzlegender Thad Jones og Ernie Wilkins tog ham under deres vinger.
Umiddelbart efter gymnasiet flyttede Doky i 1981 til USA, for at gå på Berklee College of Music i Boston. Her bestod han med "honor" i 1984. Sidenhen flyttede Doky til New York, hvor han hurtigt begyndte at spille og indspille med prominente jazznavne; Joe Henderson, Clark Terry, Charlie Haden, Ray Brown, David Sandborn, Woody Shaw, Jack DeJohnette, Al Jarreau, John Scofield, the Brecker Brothers, Toots Thielemans og mange flere.

Dokys karriere har budt på et hav af turneer, festivaler, radio- og TV-optrædender, og han har opnået stor anerkendelse og modtaget talrige priser.
Hans omfattende indspilningskarriere, der begyndte i 1986, tæller 26 albums som frontfigur og et utal af albums som producer eller med-producer for andre kunstnere. Doky er repræsenteret på de prestigefyldte jazzpladeselskaber Blue Note, Columbia, Verve og Milestone.

I sommeren 2004 genåbnede Niels Lan Doky for en kort stund det legendariske jazzhus Montmartre i København. Over to hede sommeraftener kunne publikum opleve en bid det jazzeventyr, der udspillede sig i husets storhedstid tilbage i 1960’erne og 70’erne. De to koncerter med blandt andre Toots Thielemans og Johnny Griffin på scenen blev foreviget på lærredet med filmen ‘Between a Smile and a Tear’, som Doky selv instruerede.

Senest har Niels Lan Doky udgivet ‘The Russian Album’ med jazzfortolkninger af den klassiske musiks russiske arv.

Link til Niels Lan Dokys hjemmeside