P2-pris til Per Nørgårds ”Lygtemændene tager til byen” og Bent Sørensens ”Den Lille Havfrue”.

Søndag den 30. september blev vinderne af årets P2-priser DMA Klassisk kåret ved en stor festkoncert i Radiohuset. 
Dacapos indspilning af Per Nørgårds ”Lygtemændene tager til byen” og Bent Sørensens ”Den Lille Havfrue” blev tildelt prisen for Årets Vokaludgivelse. På denne cd med to af de mest vellykkede musikalske bidrag til fejringen af H.C. Andersen i 2005, medvirker DR Radiosymfoniorkestret og Thomas Dausgaard, DR Børnekoret, DR Radiojuniorkoret; DR Radiopigekoret, og vokalensemblet Ars Nova Copenhagen samt solister.
”Lygtemændene tager til byen” med tekst af H.C. Andersen og Susanne Brøgger, blev uropført i april 2005 i Birmingham, og senere samme år opført i Radiohusets Koncertsal. Værket er udgivet af Edition Wilhelm Hansen men bestilt af Edition Samfundet som et af de 10 værker i det storstilede HCA-projekt ”Symphonic Fairytales”. 
”Den Lille Havfrue” blev uropført på BBC Proms i 2005, af DR Radiosymfoniorkestret, DR Radiopigekoret og solisterne Inger Dam-Jensen og Gert Henning-Jensen. Senere samme år blev værket opført i Stockholm og til sidst i Radiohusets Koncertsal ved torsdagskoncerten d. 1 sept.. 2005.Teksten er en blanding af ”Den Lille Havfrue” og H.C. Andersens dagbognotater, redigeret af Peter Asmussen,

Related News