• Bent Sørensen
  • Fragments of Requiem (2007)

  • Edition Wilhelm Hansen Copenhagen (World)

Programme Note

Requiem-fragmenter

De 6 satser -
Responsorium: Memento mei deus
Recordare Pie Jesu
Lacrimosa
Sanctus
Benedictus
In Paradisum

- er fragmenter af den latinske, katolske Missa de profunctis. Da de netop er fragmenter er de tænkt som glimt imellem andre satser. I samarbejde med det danske kor – Ars Nova Copenhagen og dirigenten Paul Hillier, har jeg f.eks. sammensat versioner af Fragmenterne, hvor de er lagt som satser mellem satser af Adrian Williart og på de seneste har koret opført en version, hvor Fragmenterne er smeltet ind i et samspil – en koncert-mosaik - med satserne fra Johannes Ockeghems Requiem.

Sammenstilling med vokalmusik fra renæssancen er selvfølgelig oplagt, men fragmenterne kan også sættes sammen med hel anden musik; jeg kan f.eks. sagtens forestille mig at Fragmenterne bliver lagt i mosaik omkring klavermusik af Schumann, satser fra Bartoks strygekvartetter eller instrumental – elektroakustiks musik af en eller flere af mine samtidige kolleger – etc. etc..

Når Fragmenterne sammenstilles i mosaikker med andre værker, kan de synges i andre rækkefølger end den ovennævnte, ligesom enkelte Fragmenter kan udelades.
I øvrigt stiller jeg mig altid til rådighed med vejledning etc. i forbindelse med opbygningen af en ”mosaik-koncert” hvor Fragmenterne indgår.

- Bent Sørensen

Listen

Reviews

Discography